Help with faulty trunk button - Acura TSX Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 09-11-2009, 12:45 AM Thread Starter
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 210
  
iTrader: (1)
Help with faulty trunk button

Hi guys,

I have a problem with my 05 TSX trunk button. The power trunk works because I can pop the trunk with the remote button. That means my trunk motor is fully functional. I also checked the hidden trunk lock in the glove compartment, switched it on and off and still my trunk button is not working.

Anyone have this problem and have fixed it? It would be helpful if someone can shed some light for my problem. If someone have already fixed this problem and a part was required to replace, please let me know and I can drop by my dealer to obtain the new part.

Please chime in.

Thank you in advance for the help

2010 Lexus RX350 (GGL15)
2006 Lexus IS350 (GSE21)
KI_CL9 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 09-11-2009, 03:53 AM
Registered Member
 
CL96spnavi's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York
Posts: 96
  
Send a message via AIM to CL96spnavi Send a message via MSN to CL96spnavi
iTrader: (2)
i have the same problem and dont know how to fix it .
CL96spnavi is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 09-11-2009, 07:30 AM
Registered Member
 
a2dadamm's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 895
 
iTrader: (3)
i thought that was my problem but the hidded button in the glove box was set on off.. sorry coulndt be more help. Im sure it would e a cheap fix tho if it was like a switch or something
a2dadamm is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 09-11-2009, 10:45 AM
Who doesn't love a Honda!
 
TPhong's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South Carolina
Posts: 249
   
iTrader: (1)
I've noticed on mine, if i keep the trunk release lever (beside driver seat) locked, it disables the trunk button. Also, when I discovered that the trunk button is somehow tied in with the driver side door actuator. When my driver front actuator went out and would not unlock with the rest of the doors, the trunk button wouldn't work either.
TPhong is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 09-12-2009, 03:49 AM Thread Starter
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 210
  
iTrader: (1)
Thanks for everyone's input.
My hidden switch is definately on and my driver door actuator is working properly.

Anyone else might have a solution? It would suck to pay Acura to diagnose the problem.

Thanks again!

2010 Lexus RX350 (GGL15)
2006 Lexus IS350 (GSE21)
KI_CL9 is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 09-12-2009, 05:17 AM
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 68
 
iTrader: (0)
I would first check any related fuses, then possibly test the button using a multimeter, make sure its getting power.
Maguire1288 is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 09-12-2009, 04:52 PM
Staff: Rank 2
Chief SuperModerator
Gallery
TOTM 2010
 
tsxtasy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Orange County
Posts: 2,946
          
iTrader: (7)
make sure all of your doors are unlocked. the button doesn't work if only the drivers door is unlocked.
tsxtasy is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 09-16-2009, 09:25 AM
iVTEC no koe
 
HoRRo's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,913
        
iTrader: (0)
Any solution yet? If not, you should use a multimeter to check for continuity on both the glove box switch and the trunk switch. Both are 2-pin connectors and will show continuity when ON (or depressed for the trunk). If one or more does not show continuity, replace.

My car is stock, I promise.
HoRRo is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 09-16-2009, 03:18 PM
" It Is What It Is "
 
tsx4life's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Homestead, FL
Posts: 7,490
           
Send a message via AIM to tsx4life
iTrader: (7)
having same problem.. been lazy to take a drive to acura so they can replace under waranty.lol...

" I Love JDM "
" Haters Keep em' Coming "
....lol...
tsx4life is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 09-17-2009, 12:00 AM
Age
What to put here?
 
Age's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hawaii
Posts: 1,991
        
iTrader: (0)
Acura Parts @ AcuraOEMparts.com - Genuine Acura OEM Parts from Delray Acura

Looks like you need part 6 on the diagram. BTW I don't have this problem.


Matthew 5:16
Age is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 09-17-2009, 02:04 AM Thread Starter
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 210
  
iTrader: (1)
Yea, I think I first have to bring it to my friend who is a mechanic to test and see if there is power going through.

Age, thank you for your link. I might have to replace the switch assembly in order to get it working. My trunk motor is working as I can hear it lock/unlock when using the remote control trunk release button.

As soon as I find a fix, I will update you guys.

Thank you for jumping in to help out. Unfortunately, I am out of warranty and all the costs of parts and labour will be on me.

Thanks again guys

2010 Lexus RX350 (GGL15)
2006 Lexus IS350 (GSE21)
KI_CL9 is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 01-16-2010, 06:53 PM
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 56
 
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by KI_CL9 View Post
Yea, I think I first have to bring it to my friend who is a mechanic to test and see if there is power going through.

Age, thank you for your link. I might have to replace the switch assembly in order to get it working. My trunk motor is working as I can hear it lock/unlock when using the remote control trunk release button.

As soon as I find a fix, I will update you guys.

Thank you for jumping in to help out. Unfortunately, I am out of warranty and all the costs of parts and labour will be on me.

Thanks again guys

any updates.? having the same issue
tool001 is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 04-30-2010, 09:22 PM
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: SD
Posts: 153
 
iTrader: (1)
Same boat.... please update
HinCL9 is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 05-17-2010, 11:52 AM
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 56
 
iTrader: (1)
this problems only happens if the car is parked in rain (gets soaked). recently i moved and have been parking underground, therefore it hasn't happened. i think grounding problem..
tool001 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura TSX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome