Has your AC failed? Report it here! - Page 3 - Acura TSX Forum
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 218 (permalink) Old 05-09-2012, 11:50 AM
hangry
 
waldo98's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: SoCal | 951
Posts: 104
 
Send a message via AIM to waldo98
iTrader: (2)
I have a 2006 TSX with around 162k on it and the AC recently went out. I don't hear the compressor kick in when I turn on the AC. =(
waldo98 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 218 (permalink) Old 05-10-2012, 03:21 PM
Registered Member
 
Miggs's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Inland Empire
Posts: 201
 
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by waldo98 View Post
I have a 2006 TSX with around 162k on it and the AC recently went out. I don't hear the compressor kick in when I turn on the AC. =(

Ok now im worried
Miggs is offline  
post #33 of 218 (permalink) Old 05-13-2012, 09:38 PM
PhisaggiN
 
Phisigbrotha's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Goodyear, AZ
Posts: 1,536
          
iTrader: (4)
06 AT w/ 137k AC just started blowing hot today in 104 degree heat. 45 minutes into a 2 hour drive home. Haven't taken a look at it yet.

Update.
Hole in the receiver pipe. Gotta get a quote from Acura(free loaner) and Honda (gotta rent a car) tomorrow.

Update 2
Acura wanted $550 to replace pipe and evacuate/recharge AC. Bout the $70 part went home replaced in 10 minutes and back at Acura now to do the recharge. Can't believe they wanted $330 for labor on something that took me so little time. If I had the two wrenches and socket with me I should have replaced it in their lot.


2006 Premium White Pearl/Parchment - 5AT Navi

K&N Drop In // Reflash // TB Bypass // Koni SP3 w/ Tanabe DF210 // Progress RSB // Ingalls Rear Camber Kit // 18" Carbon Bronze HFP Wheels // R1 X-Drilled|Slotted Rotors // Hawk HPS // 3000K HID Fogs // Ceramic Tint // iSimple // Myron Davis Ad212 // Backup Camera // JL 10w3v3 // Fiberglass Woofer Enclosure // Alpine MRD-M605 Amp // M3 Lip // Rear Window Wing // Custom Front Grille // Blackout Trim // LED Footwell lighting // LED Cup Holders // Graphite EDM Accord Floormats





AZ RePRESENTiN BiTCHES!

Last edited by Phisigbrotha; 05-14-2012 at 01:13 PM.
Phisigbrotha is offline  
 
post #34 of 218 (permalink) Old 05-13-2012, 09:57 PM
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
iTrader: (0)
I have a 04 tsx with 75000 miles. Today the AC stopped working and there was some smoke coming from where the compressor is. I didnt hear any noises but my music was pretty loud. I was already bringing my car in for an oil change so Im gonna have them check it out. Is there any way to tell if its the compressor or relay before I bring it in so they dont try to screw me?
jskinnyh is offline  
post #35 of 218 (permalink) Old 05-17-2012, 07:11 PM
n00b TSX owner
 
Join Date: Feb 2012
Location: 757, Virginia
Posts: 27
 
iTrader: (0)
Quote:
Originally Posted by JDMJarrod View Post
2006.
94,500.
Always been serviced at a Honda/Acura dealership.

Brother is a technician at a Honda dealer. He called to tell me I suffered the Black Death as well. I'm good friends with the PO and he had no idea, then again who uses AC in the winter.

Not looking forward to buying a new ac compressor.

*edit. Our cars aren't the only ones doing it. The accords and CRVs have this problem. Honda won't do anything about it because it isn't a safety issue. The compressor, new one, is a redesigned unit.

Same thing with our factory starters..
Update. Tore the system open, I got lucky. No black death, the filter caught the little bit that came out the system. Flushed the system completely and installed new compressor.

Honda does NOT send a new clutch/stator set with the compressor. My stator was bad, most likely due to when the compressor locked up it caused the sator to stick on and burnt it up.

So make sure you order the compressor AND the clutch AND the stator. (Truthfully I did NOT order the clutch set as my pulley made no noise and my clutch didn't look damaged. If it chatters then I'll order a new one aswell, 171 dollars.

So far I have into it.

1 Compressor. - 38810-RBB-A01 - 440 dollars.
1 Filter set 45 dollars
1 12pack.
and now 1 Stator set at 77$.

I lucked out. Others that venture through my local Honda dealership aren't as lucky.

Ramey Built - RameyBuilt.Com 757-689-0110
'92 Integra GS-R- 200whp '06 TSX - Baby Mobile
JDMJarrod is offline  
post #36 of 218 (permalink) Old 05-19-2012, 07:13 PM
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: North Jersey
Posts: 7
 
iTrader: (0)
174,000 My AC was working fine then i turned the car again and felt the warm air coming out. thought it could be Freon so bought it and apparently the system has way to much pressure that i cant even put the freon on...?? weird, but then i do notice when i press my AC on button i feel the AC taking the power of the AC but dont see the clutch engage..wonder what the hell it could be since summer is almost here.
willywonksta is offline  
post #37 of 218 (permalink) Old 05-21-2012, 08:01 PM
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida
Posts: 17
 
Send a message via Skype™ to Young Prince
iTrader: (0)
I have 2004. My compressor exploded at about 90K. Replaced with a rebuilt compressor for about $300 including install. I'm at 142K now no issues, just had to refill the freon(I don't know if I spelt that right) a couple months ago. That was probably the worst summer of my entire life. AC is a MUST in south Florida.
Young Prince is offline  
post #38 of 218 (permalink) Old 05-24-2012, 11:10 PM
victormone
 
king_victor's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 166
 
iTrader: (0)
my ac failed before.. replaced it.. worked fine for 40k miles.. now its blowing hot air... dont hear my compressor kicking on... anyone here had the relay replaced and it was fixed?? or its just a freon thing?
king_victor is offline  
post #39 of 218 (permalink) Old 05-27-2012, 01:35 AM
Registered Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 211
 
iTrader: (0)
No compressor issues but my fan has burnt out twice. The second time, I got it replace free as the first repair was still under warranty.
OllieAuto is offline  
post #40 of 218 (permalink) Old 05-29-2012, 01:38 PM
Registered Member
 
yungwunn911's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: New Jersey
Posts: 357
 
iTrader: (0)
going to the dealer this friday for an A/C recharge. I hope the compressor did not blow....

2005 NHB - NAVI - 6MT
yungwunn911 is offline  
post #41 of 218 (permalink) Old 05-29-2012, 02:44 PM
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Dallas, TX
Posts: 2
 
iTrader: (0)
A/C Failed

I have a 2004 TSX with 112K miles and it just went out.

The best price I can get is around $1,500 to fix it. Considering this and the fact that I will be needing tires soon I may just sell it as I don't relish the thought of reinvesting roughly half the value of the car back into it. At 112K I know the struts will need replaced soon and there's another $1K and so on and so on.

Anyone in DFW want a TSX for about $5,500?
cmreds is offline  
post #42 of 218 (permalink) Old 06-01-2012, 09:02 PM
ReD + Devil
 
ReDevil's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Upstate NY
Posts: 352
 
Garage
iTrader: (4)
So its been hot around here last few days, had it looked at, compressor housing is blown in half lol

'04 6mt 130,000 miles



TLS CRV TSX Civic Z3

DIY--->VSA ALWAYS OFF

ReDevil is offline  
post #43 of 218 (permalink) Old 06-06-2012, 02:41 PM
victormone
 
king_victor's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 166
 
iTrader: (0)
well my ac compressor failed again today. TWICE so far..
king_victor is offline  
post #44 of 218 (permalink) Old 06-12-2012, 12:26 PM
Registered Member
 
smaeda's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 138
 
iTrader: (0)
AC started blowing hot. The compressor still kicks on at idle. Hooked up gauges to it and discovered I had no freon in the system. Had it charged up with UV die in the mix. Not sure if there is a leak or not yet. Time will tell.
04 with 118k miles.
smaeda is offline  
post #45 of 218 (permalink) Old 06-19-2012, 12:54 PM
Registered Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
 
iTrader: (0)
First-time visitor. I saw this thread and had to register.

2004 6M w/Navi here, purchased new on April 1, 2004.

Mine went about two years ago at ~64,000 miles and it was... dramatic.

Car had been flawless up to that point. Went out, turned the car on and as soon as the A/C came on I heard a LOUD sound like gravel in a blender. It was very sudden, no warning, A/C was working perfectly the day before. Scared the crap outta me!

Brought it in to the dealer and they ended up keeping it for more than a week, not for the repair but it took that long for them to approve the warranty coverage. They gave me a loaner for the duration. I'd have to go find the bill, but as I recall lines, clutch, coil, condensor, compressor -- the works -- all needed replacement. Thankfully it was covered -- the service manager told me "Remember when you paid extra for that extended warranty? Well today is the day it paid for itself." -- All it cost me was the diagnostic charge and the huge amount of stress.

The thing is, I still have the car and now out of extended warranty. I'm at about 86,000 miles now and I have been debating if it's time for something new...

Reading this thread -- and seeing it has happened more than once to some folks -- has me almost ready to call a dealer today! This is one repair I would not want to make again, particularly out of pocket.
Mighty1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura TSX Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome